Покрови Пресвятої Богородиці

2021-10-14

Сьогодні, 14 жовтня, українці відзначають Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України, День українського козацтва, День створення УПА

/Files/images/1kl21/з1.jpg/Files/images/1kl21/з3.jpg/Files/images/1kl21/з2.jpg/Files/images/1kl21/з4.jpg/Files/images/1kl21/2-4к.jpg/Files/images/1kl21/з5-6.jpg/Files/images/1kl21/з7.jpg


У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників України незалежно від службового становища та статі.

Історія цього свята має давню традицію. Покрову Пресвятої Богородиці відзначали козаки, за що свято отримало другу назву – Козацька Покрова. Українське військо 1917–1921 років зберігало козацькі військові традиції в назвах військових частин, структурі, прапорах, одностроях тощо.

14 жовтня 1942 року вважається символічним днем утворення Української повстанської армії.

З початком сучасної російсько-української війни майже чотириста тисяч українців взяли зброю до рук у лавах Збройних Сил, Національної гвардії, правоохоронних органів і добровольчих формувань, щоб зупинити агресію Російської Федерації та відстояти незалежність України.

/Files/images/1kl21/захисники.jpg

У День захисника України ми вшановуємо сучасних захисників України та героїв різних епох нашої історії. Це день, коли необхідно згадати загиблих вояків і подякувати всім громадянам, які присвятили життя захисту Української держави.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi