День Соборності

2023-01-22

22 січня ми відзначаємо одне із знакових свят української держави - День Соборності України

У цей день маємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР.

22 січня 1949 року створено нашу рідну Закарпатську область, яка межує з Польщею і Львівською областю – на півночі, на сході – з Івано-Франківською областю, на півдні – з Румунією, на заході – з Угорщиною і Словаччиною. Закарпаття є невід'ємною частиною суверенної демократичної України.

Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, люди з різних регіонів країни, разом працюємо, створюємо знакове й важливе, боремося з окупантами.

Зараз ідея соборності є чимось життєво необхідним для українського народу, оскільки соборність – це означає дбати про те, що об’єднує. Навіть більше, це означає ставити за найвищу цінність усе те, що може нас об’єднувати, надихати й робити сильнішими, бо разом нас не подолати!

Соборність – мета Перемоги! Разом до перемоги!

/Files/images/23_noviy_rk/соб1.jpg

/Files/images/23_noviy_rk/соб6.jpg/Files/images/23_noviy_rk/соб7.jpg/Files/images/23_noviy_rk/соб8.jpg/Files/images/23_noviy_rk/соб5.jpg/Files/images/23_noviy_rk/соб2.jpg/Files/images/23_noviy_rk/соб3.jpg/Files/images/23_noviy_rk/соб4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi