Всеукраїнський тиждень права

2019-12-10

В рамках Всеукраїнського тижня права у школі проведено відкритий виховний захід у формі ділової гри «Встати! Суд іде!»
Ділова гра проходила у вигляді судового засідання, на якому розглядалася справа про спробу терористичного акту проти безпеки держави та життя і здоров’я громадян. В засіданні суду брали участь підсудні, адвокати, прокурор, суддя, секретар суду та свідок.
Головною метою виховного заходу було формування в учнів уявлення про сучасний судовий процес. Під час судового засідання присутні глядачі могли побачити всі стадії судового процесу, роль учасників процесу та з’ясувати права і обов’язки всіх учасників судового процесу.
Високої актуальності заходу надавав той факт, що на судовому засіданні розглядалася справа про замах на терористичний акт. В результаті проведеного виховного заходу учні отримали чітке уявлення про невідворотність та розмір відповідальності для тих громадян, хто наважився підняти руку на територіальну цілісність та незалежність України.
Виховний захід підготовлений та проведений учнями 9 класу під керівництвом вчителя правознавства Ракущинець Яни Олегівни.
/Files/images/pravo/9-1.jpg/Files/images/pravo/9-2.jpg/Files/images/pravo/9-3.jpg/Files/images/pravo/9-4.jpg/Files/images/pravo/9-5.jpg/Files/images/pravo/9-6.jpg/Files/images/pravo/9-7.jpg

Звонар Наталією Олодарівною проведено відкрите заняття з учнями 3 класу у вигляді правової гри : "Знай свої права, дитино!". Учні за допомогою гри ознайомилися з поняттям «Право», «Конституція», «Декларація», «Конвенція»
/Files/images/pravo/3-1.jpg/Files/images/pravo/3-2.jpg/Files/images/pravo/3-3.jpg/Files/images/pravo/3-4.jpg

Акцентовано увагу на правах дитини, які порушуються в родині, у школі

Відкрита година спілкування з унями 8 класу на тему: "Знай права, виконуй обов'язки" (Ракущинець Я.О.)
Мета: розширити знання дітей про їхні особисті права, підвести учнів до розуміння того, що необхідно не лише знати свої права, але й сумлінно виконувати свої обов’язки; прагнути розуміння необхідності виконувати правила поведінки в школі
/Files/images/pravo/8-1.jpg/Files/images/pravo/8-2.jpg/Files/images/pravo/8-3.jpg/Files/images/pravo/8-4.jpg/Files/images/pravo/8-5.jpg/Files/images/pravo/8-6.jpg/Files/images/pravo/8-7.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 255

Коментарi