День пам'яті героїв Крут

2020-01-29

29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути відбувся пам'ятний бій, що тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.
У бою під Крутами оборонці української державності виконали наказ командування і зупинили стрімкий наступ ворога. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Берестейський мирний договір, який врятував молоду українську державність.
Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в історії як символ національної честі, символ нескореного духу нашої нації.
Згідно плану роботи школи з національно-патріотичного виховання, з метою вшанування пам’яті загиблих у бою під Крутами, для учнів середньої ланки проведено позакласний захід на тему: "Квіти у полі, там де Крути..."
Відповідальні за проведення заходу вчитель історії Ракущинець Яна Олегівна та педагог-організатор Біла М.І.
/Files/images/golokost/к1.jpg/Files/images/golokost/к2.jpg/Files/images/golokost/к3.jpg/Files/images/golokost/к4.jpg/Files/images/golokost/к5.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 280

Коментарi