Вшанування річниці бойових дій

2020-02-18

З метою вшанування річниці бойових дій при Дебальцеве та з відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, класні керівники протягом тижня проводять тематичні години спілкування.
Вчителем історії Ракущинець Яною Олегівною та педагогом-організатором Білою М.І. проведено просвітницький захід для учнів 7-9 класів, що включав в себе перегляд та обговорення відео, що висвітлюють хід цих історичних подій ("Афган... Час і досі не загоїв рани", "Роковини боїв за Дебальцеве; що розповіли учасники подій зими 2015 року", "Битва за Дебальцеве - карта боїв", "Дебальцеве — історія зради", "Вихід з Дебальцеве"...)
Згадали наших земляків, які загинули, захищаючи територіальну цілісність держави: Роланд Попович, Михайло Тимощук, Олег Тюріков, Шандор Товт, Володимир Бричак, Сергій Кузьменко, Михайло Кушнір, Василь Гринь. Наш земляк - берегівчанин Шандор Товт - загинув 17 лютого 2015 року в бою під Дебальцеве. Разом із Шандором загинули старший солдат Євген Герасевич та сержант Віталій Химич. Вічна їм пам’ять і слава!
Сьогодні, 18 лютого 2020 року, о 5 ранку російська армія атакувала українські опорні пункти в районі Золотого. Окупанти вели обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовував міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. У результаті бою один український військовий загинув, троє отримали поранення, ще двоє – контузію. Всі позиції залишилися під контролем наших військ. Десь із 10-ї години противник запросив режим тиші, тому що їм необхідно забрати їхніх вбитих і поранених. Дії російських окупантів спрямовані на те, щоб показово відбити українські позиції в 5-ту річницю виходу з Дебальцеве
Ми захоплюємося відвагою наших військових, що захищають кожен блокпост, зберігаючи територіальну цілісність України, навіть ціною власного життя.
З метою відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, ми пригадали події 1979—1989 років - війну в Афганістані. 15 лютого 2020 року - 31-ша річниця виводу радянських військ з території Афганістану. Ця війна забрала життя майже півтора мільйони осіб, або 10 % з числа тодішнього населення країни, серед них понад трьох тисяч українців. Участь у цій війні взяли понад 160 тисяч військовослужбовців з України, близько 25 % від загального числа радянських військовослужбовців, серед яких і наші земляки - односельчани: Вовканич Іван та Кенийз Василь.
Чимало воїнів-афганців сьогодні воюють на Донбасі. 150 воїнів-афганців полягли на Донбасі, десятки поранені. Звісно, що війна в Афганістані і на Донбасі це різні речі. Зараз наші бійці захищають рідну землю, свою Батьківщину.
Схиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за подвиг та витримку.


/Files/images/afgan/аф1.jpgАфган... Час і досі не загоїв рани/Files/images/afgan/аф1-1.jpg31 рік тому – 15 лютого 1989 року – останній радянський солдат покинув територію Афганістану. Ця війна забрала життя майже півтора мільйони осіб, серед них понад трьох тисяч українців. Участь у цій війні взяли понад 160 тисяч військовослужбовців з України, серед яких і наші земляки- односельчани: Вовканич Іван та Кенийз Василь /Files/images/afgan/аф2.jpgРоковини боїв за Дебальцеве. Що розповіли учасники подій зими 2015 року/Files/images/afgan/аф3.jpgБитва за Дебальцеве - карта боїв/Files/images/afgan/аф4.jpgДебальцеве — історія зради/Files/images/afgan/аф5.jpgВихід з Дебальцеве/Files/images/afgan/аф8.jpgСхиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за подвиг та витримку


Кiлькiсть переглядiв: 235

Коментарi